Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:57  |  18/09/2018

Data i hora oficial

El temps

MANDALES AL CASAL DE LA GENT GRAN DE MONTMELÓ

  • Exposició de mandales - Casal de la Gent Gran

    Exposició de mandales - Casal de la Gent Gran

31/1/2018

Durant tot el mes de febrer, les parets del Casal de la Gent Gran de Montmeló s'omplirà de mandales. Aquesta exposició és el resultat del taller de mandales que es va realitzar durant la quinzena de la Gent gran l'octubre passat.

El Taller de mandales va ser una de les activitats més participatives de la Quinzena de la Gent gran que es va celebrar el passat octubre. A més de la quantitat d'usuàries - dones majoritàriament-, la qualitat de les obres va ser força meritòria. Per això s'ha decidit fer una selecció dels mandales elaborats en el mateix casal i muntar una exposició on tothom que hi vulgui pugui visitar-la i gaudir d'aquests dibuixos geomètrics, plens de colors.

 

Els mandales, originaris de l'Índia i el nom significa "cercle o roda en la seva forma perfecta", representen el mapa del cosmos: una petita mostra totalitzadora de la projecció geomètrica del món. És un art mil·lenari que permet, per mitjà d'un suport gràfic, arribar a la meditació i a la concentració, per esprémer la nostra creativitat i naturalesa, millorant així la motricitat fina i l'autoestima. Es tracta d'una comunicació no verbal adequada per interactuar amb gent gran, als que a vegades els resulta difícil la comunicació mitjançant el llenguatge.

 

En l'àmbit psicològic, la realització d'un mandala és considerada com una bona eina per facilitar l'equilibri psicològic de la gent gran. L'estimulació cognitiva amb mandales permet l'activació dels dos hemisferis del cervell. L'hemisferi dret és el global i no verbal, on resideixen capacitats com la imaginació, la intuïció, la creativitat, la inspiració o l'espai. En canvi, l'hemisferi esquerre és lògic i verbal, on s'estableixen les competències de la racionalitat, el detall o la coherència. Aquests dos hemisferis es complementen quan, després del dibuix, es realitzen comentaris verbals, estimulant així les connexions de les xarxes neuronals.

 

L'exposició de mandales del Casal de la Gent Gran romandrà oberta fins al 28 de febrer, en l'horari de casal.

 

 Data de modificació: 01/02/2018 17:58:53