Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:33  |  18/06/2018

Data i hora oficial

El temps

L''Escola Municipal de Música celebrarà Santa Cecília amb una gran cercavila

  • L'Escola municipal de Música celebra Santa Cecília

    L'Escola municipal de Música celebra Santa Cecília

  • L'Escola municipal de Música celebra Santa Cecília

    L'Escola municipal de Música celebra Santa Cecília

18/11/2015

Els carrers de Montmeló s'ompliran de música durant el matí del proper dissabte 21 de novembre, per celebrar el dia de Santa Cecília (22 de novembre), patrona dels músics. Alumnat i professorat de l'Escola municipal de Música de Montmeló sortiran al al carrer a ritme de música, per fer les delícies dels espectadors que segueixin la cercavila.

 

Una àmplia secció de vents, percussió, corda i el cor infantil de l'Escola, tocaran i cantaran temes musicals, alguns d'ells, adaptats especialment per a l'ocasió. Es tracta d'amenitzar el dia de Santa Cecília i de reivindicar la cultura de la música com a eina educativa i creativa per als més joves.

 

La Cercavila començarà a la mateixa Escola de Música, a la plaça de la Quintana, a les 12 hores. I enguany, finalitzarà a la placa d'Ernets Lluch, on s'afegirà a l'homenatge al polític català, mort ara fa 15 anys.

 

Patrona dels músics d'església

La fama musical de Cecília es basa en la llegenda de la seva mort, que diu que mentre ella moria a causa del martiri, anava pregant Déu tot cantant-li. Sembla que se la va començar a relacionar amb la música cap al segle XV. Aviat es va fer popular, i el 1594, Gregori XIII va proclamar-la patrona de la música. Van fer-se diverses festes en honor seu, la primera de les quals va tenir lloc a Normandia. Poc més de cent anys després, la moda va arribar a Anglaterra travessant el canal de la Mànega, i Henry Purcell li va compondre tres odes el 1683.

 

Altres obres musicals dedicades a santa Cecília són l'himne de Benjamin Britten (basat en un text de W.H. Auden), un himne de Herbert Howells, un d'Alessandro Scarlatti, o l'obra Messe Solennelle de Sainte Cécile de Charles Gounod, o l'oda Déu vos salve, Cecília brillant! i l'òpera, Cecília, de Licinio Refice del 1934. El músic belga Joseph Ryelandt (1870-1965) va estrenar l'òpera Sainte Cécile, amb llibret de Charles Martens, en 1907, a Anvers.

 

En la seva època de màxim esplendor, la diada de la santa era una gran festa amb missa solemne i processons on intervenien gran quantitat de músics amb tot tipus d'instruments.


Entitat

EntitatData de modificació: 19/11/2015 19:18:35