Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:24  |  24/07/2021

Data i hora oficial

El temps

Zones d'esbarjo per a gossos

  • Zona tancada del Mil·lenari

    Zona tancada del Mil·lenari

30/5/2014

La necessitat de fer compatible la presència de gossos i altres usos de l'espai públic ha motivat que l'ajuntament hagi apostat per regular zones d'esbarjo que permetin als gossos fer exercici i relacionar-se amb altres gossos, sense anar lligats.

 

L'ajuntament va obrir a principis d'any la primera àrea tancada d'esbarjo per a gossos situada a l'avinguda Mil·lenari d'uns 900 m2 i dotada de serveis bàsics per als animals i els seus propietaris. Paral·lelament, l'ajuntament té previst crear tres àrees més, en aquest cas obertes, a la zona del Pedregar, al camí dels Pagesos i al riu Besòs, les quals estaran perfectament senyalitzades i acotades. Podeu trobar més informació en el díptic adjunt a la publicació.

 

Cal destacar que la creació d'aquestes àrees (tant la tancada com les obertes) no eximeix els propietaris de complir amb les seves obligacions a tot el municipi incloent aquestes àrees i més en concret en relació a la recollida d'excrements, de tenir cura i controlar el seu gos i de tota aquella conducta que recull la normativa vigent de tinença d'animals de companyia.

 

En aquestes àrees els gossos poden anar sense corretja, sempre que vagin identificats correctament i no siguin potencialment perillosos (dins dels potencialment perillosos la llei estableix quines races són aquestes, però volem fer un esment a aquells animals que tot i no formar part dels tipus considerats perillosos per la seva conducta poden arribar a ser-ho i els seus propietaris en són coneixedors) així com que vagin acompanyats d'una persona adulta responsable.

 

L'ajuntament està revisant l'ordenança de tinença d'animals per tal d'incorporar els canvis que permetin avançar cap a una convivència entre els veïns i assegurar el benestar dels animals.


Informació relacionada